Rouwverwerking

Rouwverwerking voor wie geschikt

Rouwverwerking is mogelijk voor volwassenen maar ook voor kinderen. Ook voor kinderen die hun overleden huisdier missen. Rouwprocessen heb je in vele verschillende vormen. Zo kan het bijvoorbeeld gaan om een baan die je hebt verloren, een scheiding, een verhuizing, een ziekte of de dood..

Hoe werk ik

Ik geef mijn cliënten de ruimte vooraf hun behoefte aan te geven. Zo is er bijvoorbeeld ruimte om op een mooie en luchtige manier iemand te herdenken, herinneringen op te halen, te praten en een kaarsje aan te steken. Daarnaast is het ook mogelijk dat ik contact leg met de overleden dierbare om te kijken of er nog een boodschap voor de nabestaande is. Soms maken overledenen hun karaktereigenschappen kenbaar of komen ze met specifieke details. Stel, je hebt net een nieuwe rode fiets gekregen of je draagt oma’s gouden armband. Jouw overleden dierbare heeft misschien ook nog wel een mooie boodschap voor je om jouw kwaliteit van leven te helpen verbeteren. Hoe het consult precies gaat verlopen is voor mij ook altijd een verrassing, daar kan ik zelf niets aan sturen. Er gebeurt wat er gebeuren mag, met een lach en met een traan. Met respect en geduld zal ik je ‘bij de hand’ nemen.

*Hou er rekening mee dat het niet altijd vanzelfsprekend is dat de overledene zich op ‘commando’ meld. Dit om eventuele teleurstellingen te voorkomen.