Ouders en kinderen

Gezin in balans

Voor ouders en kinderen is mijn werkwijze een unieke manier om zichzelf, elkaar, de gezinssituatie en hun gedrag te doorgronden. Opvoeden en harmonie worden hiermee makkelijker. Het hele gezin kan doormiddel van deze werkwijze op heel veel verschillende “diepe lagen “tegelijk worden geheeld. Daar waar je normaal niet bij komt. De hulpvraag thema’s kunnen over allerlei dagelijkse issues gaan. Van slaapproblemen tot een vol hoofd hebben, tot rouwverwerking, een scheiding, onzekerheden, gedragsproblemen, sociale problemen enzovoorts.

Hoe werk ik

We zitten gewoon tegenover elkaar net zoals bij een gesprek. Van mijn kant vind er dan communicatie van ziel tot ziel plaats. Dat wil zeggen dat ik zonder dat ik iemand ken of zonder dat ik (teveel) voorinformatie heb weet wat er in iemands innerlijke speelt (lees pagina ‘behandelingen’). Zo ontcijfer ik bijvoorbeeld waar de knelpunten bij problemen liggen, hoe iemand in elkaar steekt, wat iemand nodig heeft, wat er in iemand omgaat aan emoties en gevoelens, en wat eventuele oplossingen zijn. Dit word in woorden aan degene die tegenover mij zit vertaald. De informatie is puur. Het is helemaal op de individu afgestemd. De boodschap van de ziel, daar heb je levenslang iets aan omdat de ziel is wie jij BENT. Dat gaat dieper dan ons onderbewuste.

Wist je dat jouw kind niet altijd fysiek bij het consult aanwezig hoeft te zijn?

Een kijkje in de kindergeest;

Elke hulpvraag word vooraf helemaal per situatie, per individu en per leeftijd van de kinderen bekeken om tot de juiste behandelmethode te komen. Bij de hele jonge kinderen, of bij kinderen die al een heel verleden elders bij therapeuten hebben ben ik vaak even voorzichtig. Ik wil hen namelijk niet het gevoel geven dat er iets mis met ze is omdat ze voor de zoveelste keer ergens naartoe worden gesleept. En daarbij, soms is de informatie die ik doorkrijg niet altijd en alleen voor de kinderoren bestemd. Om de kinderen in dat geval niet onnodig extra te belasten kies ik er soms voor om eerst eens een consult via de ouder (s) te doen. Via hen leg ik dan contact met de energie en de ziel van het kind om tot inzicht, antwoorden en oplossingen te komen. Emoties en gevoelens van het kind worden aan ouders of begeleiders vertaald zodat ze begrijpen waarom hij doet zoals hij doet en wat hij nodig heeft. Mocht tijdens het consult blijken dat het goed is dat ik het kind alsnog even een keer persoonlijk zie dan kunnen we daarvoor altijd nog even een aparte afspraak plannen.

dezelfde werkwijze is mogelijk bij huisdieren.

Er zijn daarnaast ook rustgevende behandelingen mogelijk.