Wie ben ik

Mijn verhaal

Hallo allemaal, mijn naam is Cindy. Ik ben een nuchtere achterhoekse en een liefdevolle mama van een peuter. Ik kom uit een gezin van 5. Vader, moeder, broertje, ik en onze hond die er al bij mijn geboorte in 1977 was. Onze hond was een boxer. Wat een mooi, grappig en eigenwijs beestje was dat. Overal waar ik was, was hij. Hij paste op me en begreep mij hoe klein ik ook was. 13 jaar lang heeft onze hond lijfelijk bij ons mogen zijn. Mijn vader werkte als politieagent en mijn moeder werkte in de zorg. Ondanks de warmte en liefde bij ons thuis, de warmte van klasgenootjes en anderen voelde ik me anders. Daar is uiteraard niemand schuld aan. Het heeft gewoon te maken met een algemeen verschil in de vele verschillende type mensen die er bestaan. Ieder persoon heeft individueel zijn eigen zielsmissie en reden waarmee ze naar deze aarde gekomen zijn.

‘Gevangen’ tussen 2 werelden

Er bestaan verschillende type mensen. Rationele mensen handelen bijvoorbeeld vanuit hun verstand of vanuit ‘hoe het hoort’ (ego’s). Hun gesprekstof is vaak wetenschappelijk, materialistisch of oppervlakkig. Vaak zijn dat zogezegd de ‘koppie koppie mensen’. De praktisch ingestelde mensen. Mensen die niet heel gauw over hun gevoelens praten of emoties laten zien. Dit type mens is vaak, zoals ze dat in de spirituele wereld noemen ‘aards’.

Gevoelsmensen handelen en spreken vanuit hun hart. Ze hebben vaak diepgaande gesprekken. Ze connecten op gevoelsniveau met soortgelijken en hebben soms aan 1 woord genoeg. Dit type mens word door de aardse mensen vaak zweverig, kwetsbaar of emotioneel gevoelig genoemd. Je begrijpt het al, sommige karakters kunnen niet altijd goed samen gaan en nog wel eens botsen. Voor gevoelsmensen voelt het soms alsof het niet goed is om de dingen op hun eigen manier of tempo te mogen doen. Soms voelt het of ze afgewezen worden. Dit komt omdat ze zien dat de meerderheid anders denkt en anders doet dan zij. Maar wellicht is het juist andersom 😉

Aarden

Zelf kon ik niet aarden. Ik voelde, achteraf gezien nu ik ouder ben dat ik tussen 2 werelden gevangen zat. Tussen de spirituele wereld en de aarde. Nu gebruik ik het als talent maar vroeger was het een last. Ik had vaak moeite met dominante ‘bepalende’ mensen, moeten, aarden, onrecht en verplichtingen. Zo ook met leren op school vanwege het snelle verlies aan concentratie. Daarnaast vond ik andere dingen vaak ook leuker of belangrijker. Dat betekende absoluut geen onwil om te leren zoals de aardse mensen dan vaak zeiden. Van nature volgde ik gewoon altijd mijn hart.

Ik kon niet goed met beide benen op de grond blijven omdat mijn zintuigen teveel waarnamen en 24 uur per dag op scherp stonden. Ieder (achtergrond) geluidje, ieder (dag) lichtstraaltje, geritsel, gesnotter, een sfeer, geroezemoes, ik kreeg alles om me heen mee. Het was lastig om mijn aandacht bij dingen te houden. En al helemaal wanneer iets mijn interesse al niet had. Ik hing tussen 2 werelden in waardoor mijn aandacht veel vaker bij de spirituele wereld was dan hier op aarde. “Dromerig”.. soms gesprekken daardoor niet meekrijgen of maar half kunnen volgen. Constant afdwalen in gedachten. Een heel gevecht is het dan om je staande te kunnen houden hier op aarde en zo “normaal” mogelijk in de maatschappij mee te doen. Maar ja, wist ik toen veel. Ik had geen idee.

Mijn leven bestond uit heel veel vallen en opstaan en enorm zware levenslessen. Deze hebben mij gebracht waar ik nu sta. Ik heb de negatieve ervaringen omgezet naar positiviteit en kracht. Mijn opleiding om mezelf en anderen te helpen heb ik uiteindelijk uit het leven zelf gehaald naast het 6e zintuig waarmee ik geboren ben.

Leven zoals het bij mij past

In tegenstelling tot mijn drukke sociale leven van vroeger en te leven naar andermans verwachtingen of wensen, ben ik tegenwoordig heel graag op mezelf en met mijn gezin / familie. Zo krijgen mijn zintuigen zoveel mogelijk rust en heb ik de ruimte om alle opgedane prikkels te verwerken. Mijn ‘filter’ werkt namelijk te traag waardoor ‘mijn harde schijf’ sneller vol is en ik letterlijk ziek word wanneer ik er niet naar leef. Niet handig, maar de bewustwording is er dat het bij me hoort. Hierdoor kan ik er prima mee omgaan. Dit betekent wel dat het voor mij nog eens extra belangrijk is mijn energie hoog te houden, daarin keuzes te maken en mijn zintuigen niet overbelast te laten raken. Ik volg daarom een eigen levensstijl. Zo kan ik de 2 werelden beter uit elkaar houden en kan ik me beter staande houden. Zo houd ik voldoende energie over voor de dingen die voor mij belangrijk zijn en kan ik mijn cliënten het optimale blijven geven. Ik vind het heel fijn, voor mij werkt het super! Het geeft zoveel rust.