Wie ben ik

Mijn verhaal

Mijn naam is Cindy. Een nuchtere achterhoekse en een liefdevolle mama van een peuter. Ik kom uit een gezin van 5. Vader, moeder, broertje, ik en onze hond die er al bij mijn geboorte in 1977 was. Onze hond was een boxer. Wat een mooi, grappig en eigenwijs beestje. Overal waar ik was, was hij. Hij paste op me en begreep mij hoe klein ik ook was en andersom. 13 jaar lang heeft onze hond lijfelijk bij ons mogen zijn. Mijn vader werkte als politieagent en mijn moeder werkte in de zorg. Ondanks de warmte en liefde bij ons thuis, de warmte van klasgenootjes en anderen voelde ik me anders. Daar is uiteraard niemand schuld aan. Het heeft gewoon te maken met een algemeen verschil in de vele verschillende type mensen die er bestaan. Met ieder hun eigen zielsmissie en reden waarmee ze individueel naar deze aarde gekomen zijn.

‘Gevangen’ tussen 2 werelden

Er bestaan verschillende type mensen. Zo zijn er bijvoorbeeld rationele mensen die handelen vanuit hun verstand en vanuit ‘hoe het hoort’ (ego’s). Hun gesprekstof is vaak wetenschappelijker, materialistischer of oppervlakkiger. Vaak zijn dat zogezegd de ‘koppie koppie mensen’. De praktisch ingestelde mensen. Dit type mens is vaak, zoals ze dat in de spirituele wereld noemen ‘aards’.

Daarnaast bestaan er gevoelsmensen. Gevoelsmensen handelen en spreken vanuit hun hart. Zij hebben vaak wat diepgaandere gesprekken. Bijvoorbeeld over het leven, levensgebeurtenissen, de wereld of over de mens. Ze connecten op gevoelsniveau met elkaar. Je begrijpt het al, deze 2 verschillende type mensen kunnen niet altijd goed samen gaan en nog wel eens botsen. Als hoog sensitief persoon of een persoon met een zesde zintuig zoals ik, hoor je tot die gevoelsmensen. Onze belevingswereld gaat dieper waardoor we emotioneel sneller en dieper door woorden en gevoelens worden geraakt. Daardoor kun je je dan nog wel eens niet gezien en gehoord voelen of niet geaccepteerd, wanneer jij je als enige persoon bevind tussen een meerderheid aan een ander type mensen. Het voelt alsof je niet goed genoeg bent als persoon en het niet goed is om de dingen op jouw eigen manier of tempo te mogen doen. Je kunt daardoor soms het gevoel hebben dat je afgewezen word. Dit komt omdat je ziet dat de meerderheid anders denkt en anders doet dan jij. Of wellicht is het juist andersom 😉

Zelf kon ik niet aarden. Ik voelde, achteraf gezien nu ik ouder ben, dat ik tussen 2 werelden gevangen zat. En dan heb ik het over de spirituele wereld en de aarde. Nu gebruik ik het als talent maar vroeger was het meer een last. Daardoor had ik vaak ook moeite met dominante ‘bepalende’ mensen, moeten, aarden, onrecht, verplichtingen, maar ook met leren op school vanwege het snelle verlies aan concentratie en andere dingen leuker of belangrijker vinden. Dat was absoluut geen onwil zoals de aardse mensen dan vaak zeggen maar puur omdat ik van nature altijd handelde vanuit mijn gevoelswezen en hart. Ik kon gewoon niet goed met beide benen op de grond staan omdat mijn zintuigen teveel waarnamen en 24 uur per dag op scherp stonden. Laat staan mijn aandacht bij dingen houden. Ik hing tussen 2 werelden in waardoor mijn aandacht veel vaker bij de spirituele wereld was dan hier op aarde. “Dromerig”.. soms gesprekken daardoor niet meekrijgen of maar half kunnen volgen, constant afdwalen in gedachten.. Een heel gevecht is het dan om je staande te kunnen houden hier op aarde en zo “normaal” mogelijk in de maatschappij mee te doen. Maar ja, wist ik toen veel, ik had geen idee..

Vanuit het gevoelswezen handelen is wat ieder hoogsensitief mens en mensen met een 6e zintuig van nature doen. Zonder dat ze dat zelf altijd door hebben. Ze kunnen niet anders. Anders kunnen ze niet zichzelf zijn. Dat levert innerlijke stress, onvreugde of gedragsveranderingen op. Aardse mensen noemen dat vaak “eigenwijs of tegendraads” omdat je niet in het gareel loopt of luistert zoals het hoort. Met heel veel vallen en opstaan, het ondergaan van zeer zware levenslessen, het doorleven van vele emoties en pijnen op lichamelijk vlak, psychisch vlak, emotioneel vlak en sociaal vlak ben ik heel veel wijzer geworden over hoe het leven in elkaar zit. Ik ben wijzer geworden over hoe mensen in elkaar zitten en ook over wie ik zelf ben inclusief gave, talenten en valkuilen. Mijn kracht en opleiding om mezelf en anderen te helpen heb ik uiteindelijk uit het leven zelf gehaald.

In mijn privéleven ben ik graag op mezelf en met mijn gezin/fam. zodat mijn zintuigen zoveel mogelijk rust krijgen en ik de tijd heb alle opgedane prikkels te filteren/te verwerken . Tenminste, dat heb ik moeten leren. Af en toe ben ik graag eens met anderen maar ook dan ben ik selectief om mijn energie zo goed mogelijk te kunnen verdelen. Vroeger ging ik teveel mee in het sociale leven of verplichtingen en luisterde ik niet altijd naar de signalen van mijn lichaam en geest. Ik wist ook niet hoe, dus ik ging mijn grenzen vaak over voor anderen en met de gedachten “ach dat kan toch wel even?…vind ik zelf ook wel even gezellig”. Iedereen komt toch? ja dan kan ik het niet maken om als enige niet te komen. Toen nog niet wetende dat dat bij mij dus even iets anders werkt, oeps 😉 Ik raakte daarna vaak compleet overprikkeld en soms ook echt ziek daarvan. Dan kreeg ik bijvoorbeeld griep, enorme bonkende hoofdpijn of dan was ik ineens extreem oververmoeid door zintuiglijke overbelasting dat er dan uit moest. Daarnaast was ik eigenlijk altijd slecht in contacten onderhouden. Van mijn kant kwam er vaak niet snel initiatief. En nog, maar nu begrijp ik ook waarom. Het is allemaal te veel aan indrukken en te druk voor me.

Tegenwoordig betekend het dat ik beter voor mezelf en mijn gezondheid mag zorgen. Door de jaren heen heb ik daarom steeds meer mijn sociale leven opgegeven/in moeten bakenen en volg ik een bepaalde levensstijl om me staande te kunnen houden. Ik kan niet anders, ik moet dat doen! Zo hou ik lichaam en geest in balans, hou ik de 2 werelden beter uit elkaar en hou ik genoeg energie over voor de dingen die voor mij belangrijk zijn. Het voelt goed, het bied mij precies de rust die ik nodig heb en zorgt ervoor dat ik niet ziek word door overbelasting. Geen keuze discussie voor me want het is en blijft iets dat levenslang bij me hoort.