Energiekoorden

Energiekoorden, verborgen energetische verbindingen.

Energetisch zijn we met alles en iedereen verbonden. Alles is energie. Met sommige levenden of overledenen is het energiekoord sterker en hechter dan met de ander. Energiekoorden kunnen soms heel ver terug reiken naar jouw verleden en zelfs naar vorige levens. Dieren die meerdere baasjes hebben gehad met bijvoorbeeld een nare herinnering of juist een gemis kunnen misschien nog heel erg in verbinding staan met dat baasje of met hun moeder en het nest doormiddel van een energiekoord. Je merkt dat soms in gedragsveranderingen of het niet alleen kunnen zijn.

Energiekoorden heb je met zielen waarmee je een, op wat voor manier dan ook, diepe of bijzondere band hebt gehad. Maar soms kunnen er ook koorden blijven bestaan met mensen of situaties waarmee je in jouw dagelijks leven de band allang verbroken had. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat die persoon nog regelmatig in jouw hoofd blijft opkomen. Net zoals bij telepathie kan het zijn dat die ander aan jou denkt en ongewild, zonder dat jij dat wenst met jou bezig blijft waardoor je dat opmerkt.

Versterk je verbinding met waar je energie van krijgt en doorbreek negatieve patronen.

Energiekoorden kunnen je positieve energie geven maar ook negatief beïnvloeden. Energiekoorden zijn altijd en overal aanwezig. Overal waar je bent. Bij de kapper, in de trein, in dat speelparadijs of het zwembad. Ook ben je verbonden met alle thema’s waar je in je hoofd aandacht aan schenkt. Soms lossen deze verbindingen zichzelf weer op. Vaak als het geen aandacht meer krijgt. Maar soms blijven ze langer hanger dan nodig is. Het kan jouw dagelijkse leven of denken zelfs beïnvloeden zonder dat je er erg in hebt. Met sommige mensen is het fijn om de energiekoorden als een sterke verbinding te houden, bijvoorbeeld met dierbare overledenen. Met anderen, waar je liever niet meer aan denkt, is het vaak goed om die koorden juist te doorbreken. Als dat gebeurt is valt er letterlijk iets van je af. Het voelt alsof er een zware sluier weg is. Hetgeen jouw persoonlijke ontwikkeling in de weg stond is dan weg.

Telepathie is ook zo’n energiekoord. Je denkt aan iemand en nog geen 2 tellen later belt diegene. Je kent het vast wel. Ook heb je misschien heel erg met die collega of met jouw buurvrouw te doen omdat hij niet lekker in zijn vel zit. Dat kan natuurlijk komen door het zielige verhaal en jouw grote inlevingsvermogen maar vergeet daarbij niet dat wanneer jij je heel diep kunt inleven in een persoon, of in iemands situatie, het dan zomaar kan gebeuren dat je andermans leed voelt en je dat letterlijk met je meedraagt in jouw energieveld. Je kent het waarschijnlijk wel dat jouw nek en schouders zwaar zijn of dat je boos reageert terwijl jij helemaal niet boos bent. Het is dan fijn als je die energiekoorden gaat verbreken en je leert hoe jij je een volgende keer beter tegen iemands energie, verhaal of leed kunt beschermen. Dan word het makkelijker om bij jezelf te blijven en jouw eigen leven te leven in plaats van die van de ander. Ook bij stervenden kunnen de energiekoorden worden doorbroken om het voor hun makkelijker te maken hun lichaam in alle rust los te kunnen laten. Heb jij het gevoel dat jij stilstaat? Ook dan kan het zijn dat er iets tussen staat dat jou blokkeert.

Een voorbeeld van energiekoorden uit mijn eigen leven:

We hadden 2 honden. Een Sharpei en een Labrador die er later bij is gekomen. Beide waren ze al wat ouder en beide hadden ze een verleden met 3 vorige baasjes. Bij ons mochten ze voorgoed blijven. Toen onze labrador een tijdje bij ons was kreeg ze steeds een beetje griep klachten. Ze was steeds een beetje bleh. De ene dag ging het weer iets beter maar de andere dag was het weer slecht. Op een dag zag ik dat ze ook niet meer op haar rechter achterpoot wilden gaan staan, ze hield hem pijnlijk omhoog. Ik dacht wat nu dan weer?;-) Je weet hoe dat gaat, een klusser klust graag bij andere mensen maar heeft in zijn eigen huis ook niet altijd zin meer om te klussen. Zo ook met mijn beroep. Druk druk en dan geen zin meer om privé nog eens te behandelen dus ik dacht weet je, laat de dierenarts eerst maar eens kijken. Ik nam de telefoon in mijn hand, wilde het nummer intikken maar ineens kreeg ik inzichten. Wat bleek; toen onze hond steeds griep had bleek zijn vorige baasje van wie wij de hond kregen op dezelfde momenten griep te hebben. Toen onze hond niet meer op zijn rechterpoot wilde staan bleek dat hetzelfde vorige baasje was gevallen en zijn rechterheup gebroken had. Toen kwam voor mij het besef dat die beiden nog steeds via energiekoorden met elkaar verbonden waren. Hoe bijzonder! Ik ging ermee aan de slag. Ik behandelde onze hond en ze liep weer als een kievit! Helemaal niets meer met haar aan de hand. Ik kan je nog veel meer verhalen vertellen maar zo heb je alvast een idee wat de impact op mens en dier ongemerkt kan zijn.