Mijn specialisme

Specialisme

Het is mijn specialisme om te communiceren met de ziel van volwassenen, kinderen en huisdieren om te kijken wat er in ze omgaat, waarom ze doen zoals ze doen en wat ze nodig hebben om blij te zijn. Om dátgene in hun innerlijke aan te raken en op te lossen dat hun persoonlijke ontwikkeling in de weg staat, zodat ze weer vrij kunnen leven zonder blokkades. De ziel word begeleid op hun pad.

Communicatie en gedragskunde

Veel mensen hebben communicatie problemen. Sommige mensen weten niet goed wie ze zelf zijn of waarom ze eigenlijk doen zoals ze doen. Daarnaast zijn er veel mensen die elkaar gewoonweg niet begrijpen omdat ze beide een ‘andere innerlijke taal’ spreken. Daar zitten redenen achter. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat deze mensen anders zijn opgevoed. Misschien durft iemand zijn gevoel niet te uiten omdat hij bang is de ander te kwetsen of te verliezen. Of wellicht heeft een persoon van huis uit altijd geleerd dat je de lieve vrede moet bewaren en jij jezelf moet wegcijferen.

Er zijn ook mensen die een harde buitenkant uitstralen. Deze mensen zijn vaak niet op hun mondje gevallen en laten zien dat ze de hele wereld wel aan kunnen. Ze houden alle ballen hoog en alles draaiende. Een sterk persoon word dit type mens vaak genoemd, maar is dat wel zo? Ook dit type mens kan namelijk dood ongelukkig en kwetsbaar zijn van binnen. Sommigen staat het huilen van binnen nader dan het lachen. Stiekem hopen ze soms ergens op hulp, maar ja er zelf om vragen? No way!.. Mensen die zich wel uitspreken maar die iets heel anders zeggen dan dat ze daadwerkelijk bedoelen.

Zo heb je ook mensen die zich met veel moeite uitspreken maar iets heel anders zeggen dan ze daadwerkelijk bedoelen omdat ze vroeger in hun opvoeding misschien onvoldoende ruimte kregen hun zegje te kunnen doen en hun mening te geven. Misschien werd er wel teveel voor ze gesproken en bepaald waardoor ze nu, nu ze volwassen zijn moeite hebben hun echte gevoel onder woorden te brengen. Weer een ander type mens slikt misschien heel veel, wil geen gedoe, wacht te lang met uitspreken. De ‘ach laat maar’ mensen. Bij deze mensen kun je vaak ver gaan maar uiteindelijk barst de bom en heeft alles zich opgestapeld van binnen. Ben jij klaar voor verbetering? Ben jij klaar voor jouw ‘spiegeltje’? Klaar voor de confrontatie met jezelf?

Wat als praten helemaal niet lukt?

Baby’s, dieren en mensen met een fysieke beperking hebben ook gevoelens, persoonlijke behoeftes en emoties. Zij kunnen deze alleen niet altijd zelf uiten doormiddel van hun fysieke (praat) stem. Dat kan innerlijke frustraties, angsten of gedragsproblemen opleveren. Misschien ervaar jij zelf ook wel eens gevoelens, boosheid of verdriet waarvan je eigenlijk geen idee hebt waar ze vandaan komen. Je gaat terug denken maar je ontdekt dat er die dag eigenlijk niets raars of bijzonders is gebeurd dat jouw gevoel zou kunnen verklaren. Laat staan dat je weet hoe je het uit moet spreken of positief om kunt buigen. Sommige mensen voelen zich daadwerkelijk gevangen in hun lijf. Hun geest loopt soms voor en wil meer dan hun lichamelijke kunnen nog kan. Dit geeft ontzettende onrust. Het remt hun persoonlijk ontwikkeling en kan voor lichamelijke kwaaltjes of gedragsveranderingen zorgen.

De valkuil

Denk nooit bij baby’s, dieren, zieken of stervenden ‘ze begrijpen me toch niet’. Vergis je niet! Ze weten en voelen wel degelijk dat er iets is of dat er een verandering aan gaat komen. Dat je iets niet uitspreekt wil niet zeggen dat je iets voor ze achter kan houden. En het feit dat iemand niet praat wil niet zeggen dat ze geen emoties voelen. Wees eerlijk en open. Ook deze partijen hebben duidelijkheid, rust en begrip nodig. Ze willen weten waar ze aan toe zijn en ze willen serieus genomen worden. Verplaats je maar eens in die ander. Moet je je voorstellen dat je niet kan praten en een ander maar net doet of je toch niks begrijpt. Er word over jouw lichaam beslist, je word misschien wel overgeplaatst waarvan jou niet gezegd word waarheen, en er word over jou gesproken alsof jij er zelf niet bij bent. Vreselijk toch?! Het liefst wil je dan toch ook jouw persoonlijke emotie kwijt kunnen, al is het maar even een potje janken? Ik help jullie graag. Lees hieronder.

Er is hulp

Doordat ik de connectie kan maken met iemands innerlijke word er duidelijk wat er in ze omgaat en wat ze nodig hebben. Ook zonder de fysieke aanwezigheid van desbetreffende persoon is dit eventueel mogelijk. De persoon raakt daarbij letterlijk een ‘lading’ (emotie) kwijt, dat ten goede komt aan zijn innerlijke rust, gedrag of pijnen. Door deze manier van verbinding word de persoon meteen gerustgesteld en voorbereid op wat er komen gaat. Tevens helpt het een ouder of begeleider de persoon beter te begrijpen en te begeleiden.