Kinderwens

Kinderwens

Tegenwoordig is het bijna niet meer vanzelfsprekend dat mensen op de natuurlijke manier zwanger mogen worden. Vaak zitten mensen al langere tijd aan verschillende hormoonbehandelingen en cyclusmetingen vast bij een gynaecoloog of vruchtbaarheidsbehandelingen elders. In sommige gevallen komt zelfs een iui traject (inseminatie) ivf of icsi behandeling (laboratorische bevruchting) aan bod en soms met tot op heden nog steeds een negatief resultaat. Erg verdrietig om telkens weer die teleurstelling te moeten krijgen. En nu? Kunnen eventueel aanstaande ouders er naast de medische en kunstmatige wereld zelf dan nog iets aan bijdragen om hun wens sneller in vervulling te laten gaan? Jazeker wel!

Inmiddels ben ik ervaringsdeskundige geworden op dit gebied. Niet alleen vanuit het 6e zintuig maar ook vanuit persoonlijke ervaringen met medische iui, ivf/icsi trajecten. Ik weet letterlijk hoe het is om jarenlang hormonen te moeten spuiten, eicelpuncties te ondergaan en hoe het voelt om in spanning resultaten te moeten afwachten. Om weer een zoveelste teleurstelling, angst of emotie te moeten verwerken. Op zowel lichamelijk vlak als psychisch en emotioneel gebied doet het ontzettend veel met je.

Een traject om zwanger te worden doet ook veel met je relatie. Je groeit aan de ene kant naar elkaar toe maar aan de andere kant kun je heel prikkelbaar naar elkaar zijn omdat ieder op zijn eigen manier verwerkt en met de situatie omgaat. Na 5 volle jaren in de medische trajecten te hebben gezeten en alles bij elkaar 9 jaar de kinderwens te hebben gehad was er bij mij en mijn man eindelijk een positief resultaat. In 2018 is ons kindje in gezondheid geboren. Om op mijn 41e nog mama te mogen worden voelt toch wel extra speciaal. Zo zie je maar, laat je niet gek maken door de haast van de biologische klok.

Naast de medische wereld en de alternatieve geneeswijzen zijn we natuurlijk ook afhankelijk van de natuur, een beetje magie, het universum, de gezondheidsstaat van het lichaam, de juiste genen en een heleboel geluk. Helaas bestaat er geen garantie op zwangerschap en het ouderschap is misschien niet voor iedereen weggelegd. Desondanks is er nog genoeg dat we zelf kunnen doen.

Ik ben ervan overtuigd dat ik deze weg zelf niet voor niets heb moeten bewandelen en ik anderen in deze processen mag helpen leren. Voel je welkom voor persoonlijk advies en steun.